Dybkjær: »Mor er skuffet«

Til høje klapsalver fra de hundredvis af radikale medlemmer og delegerede på Hotel Nyborg Strand sendte den tidligere radikale minister, Lone Dybkjær, fra talerstolen en hård kritik af sted mod regeringen og løftebruddet om øremærket barsel til mænd.

»Mor er ikke vred, mor er skuffet, og årsagen er selvfølgelig den øremærkede barselsorlov til mænd. Resultatet er slemt, argumentationen er værre,« sagde hun.

Hun afviste det argument, der er blevet fremført af modstanderne mod øremærket barsel til mænd, også internt i hendes eget parti, at det vil være at blande sig i familiernes private anliggender.

»Selvfølgelig skal vi blande os i familien, hvis vi kan skabe bedre rammer. Et andet argument er, at der tages noget fra kvinderne, at de får mindre tid til deres børn. Nu er det jo altså sådan, at i de fleste tilfælde har børnene også nogle fædre, derfor skal fædrene også have nogle rettigheder, så de kan udøve faderskabet,« lød det fra Lone Dybkjær.

Hun henviste til, at forskning og undersøgelser har dokumenteret, at familier »holder bedre sammen«, hvis fædrene har været med i børnenes meget tidlige opvækst.

»Det er da alt andet lige godt for børnene. Derfor skal vi blande os og skabe bedre rammer for familierne,« lød det fra Lone Dybkjær, der havde en hård dom over regeringens nye kurs.

»Hvis noget er værdipolitik, så er det det her, og i den sammenhæng har vi sendt et totalt forkert værdipolitisk signal.«

Dagens Gossip