Dyk i olieprisen vil give lidt lavere benzinpriser

Skrevet af admin

18/04/2016

Mest læste i dag

Mandag falder råoliepriserne med mere end fem procent. Den danske bilejer og husejer kan forvente lavere olie- og benzinpriser, men de skal ikke forvente et ordentligt dyk i priserne.

Det forklarer Jens Nærvig Pedersen, der er råvareanalytiker hos Danske Bank.

- I forhold til de store udsving, vi har set over det seneste halvandet års tid, er det ikke noget, man for alvor vil mærke, når man kører ned forbi benzintanken.

- Alt andet lige er det godt nyt for forbrugerne herhjemme. Det vil betyde lidt lavere benzinpriser fremadrettet, siger han.

Det store fald i råoliepriserne kommer, efter flere af verdens største olieproducerende lande på et møde i Doha ikke søndag ikke kunne blive enige om at begrænse produktionen af olie og dermed presse priserne op.

At aftalen ikke kom i hus skyldes især, at Iran ikke deltog i søndagens møde. Det kan dog være, at priserne kan tage et nyk op igen 2. juni, når landene mødes igen til deres halvårlige møde.

- Nogle af olieministrene på mødet søndag indikerede, at man måske kunne blive enige om noget til juni. Men i sidste ende handler det om, hvad Saudi-Arabien og Iran vil, og de virker noget langt fra at blive enige.

- Det virker lidt sandsynligt, at de kan blive enige om noget, men oliepriserne kan sagtens stige op til mødet på en forventning om, at de kan blive enige, siger Jens Nærvig Pedersen.

En tønde råolie fra Nordsøen, der også kaldet Brent, kan nu købes for 40,87 dollar. Det er knap 5,2 procent lavere end i fredags, da en tønde Brent stod i 43,10 dollar.

Mandag morgen kan en liter 95 blyfri benzin købes for mellem 9,5 og ti kroner de fleste steder ifølge fdmbenzinpriser.dk

/ritzau/