Dykkere gennemsøger San Bernardino-sø efter beviser

Skrevet af admin

11/12/2015

Dagens topnyheder

Dykkere er torsdag begyndt at lede efter beviser i en sø tæt på det sted i San Bernardino, hvor der i sidste uge blev begået en massakre.

Det bekræfter det amerikanske forbundspoliti (FBI).

- Vi ville være efterladende med vores arbejde, hvis vi ikke undersøgte denne sø grundigt for beviser, der muligvis er i vandet, siger David Bowdich fra FBI's kontor i den californiske storby Los Angeles.

Ifølge Bowdich er der noget, der tyder på, at de to formodede gerningsmænd - Syed Farook og Tashfeen Malik - besøgte parken, hvor Seccombe Lake ligger, på dagen for massakren eller tidligere.

FBI vil ikke gå i detaljer med, hvad man leder efter i vandet, men fortæller, at dykkere vil være i søen i flere dage.

The Los Angeles Times citerer efterretningskilder for, at dykkerne leder efter elektronik, en harddisk og andre ting med forbindelse til de formodede gerningsmænd.

14 personer mistede livet, mens 22 blev såret under skyderiet 2. december på et socialcenter i San Bernardino. Syed Farook og Tashfeen Malik blev efterfølgende dræbt af politiet i skudveksling.

Tidligere har myndighederne berettet om 21 sårede, men en kvinde, der var til stede under skyderiet, har i denne uge ladet sig indlægge på hospitalet med skader ifølge Bowdich.

De amerikanske myndigheder efterforsker San Bernardino-skyderiet som en terrorhandling, og Islamisk Stat har sagt, at gerningsmændene var tilhængere af den ekstremistiske gruppe.

FBI peger dog på, at intet tyder på, at en udenlandsk gruppe har planlagt angrebet.

Både Farook og Malik menes at være blevet radikaliseret - muligvis for år tilbage.

Der har været oplysninger i medierne om, at Farook allerede i 2012 planlagde et angreb, som dog aldrig blev til noget.

/ritzau/AFP