Dyr dansk målmandsrival ryger ud af NHL

Ishockeymålmanden Frederik Andersen har gjort det godt i NHL-klubben Anaheim Ducks hidtil i denne sæson.

Så godt, at han har vundet den interne kamp mod den mere rutinerede russiske målmand Anton Khudobin. Anaheims sportslige ledelse satte mandag aften russeren på den såkaldte "waiver-liste."

Det betyder, at klubben har i sinde at sende ham ned på udviklingsholdet i den næstbedste ishockeyrække. Andre klubber har nu indtil tirsdag aften til at overtage hans kontrakt på samme vilkår.

Gør ingen det, ryger han ned på Anaheims udviklingshold i den næstbedste ishockeyrække i Nordamerika.

Med Frederik Andersen som den ubetingede førstemålmand, var Anaheim Ducks i sidste sæson kun én sejr fra at stå i finalen om Stanley Cup-trofæet, men i sæsonoptakten blev Andersen kortvarigt udkonkurreret af Anton Khudobin.

Nu er han tilbage på toppen, og kommer til at vogte sin klubs mål i samarbejde med det amerikanske målmandstalent John Gibson.

Frederik Andersen har kontraktudløb i Anaheim efter denne sæson. Med sin nuværende årsløn på 1,15 millioner dollar (7,8 millioner kroner), bliver danskeren betegnet som den lavest betalte målmand i hele NHL. Men nu står han formentlig godt rustet i forhold til kontraktforhandling og lønforhøjelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip