Dyr dansk målmandsrival ryger ud af NHL

Ishockeymålmanden Frederik Andersen har gjort det godt i NHL-klubben Anaheim Ducks hidtil i denne sæson.

Så godt, at han har vundet den interne kamp mod den mere rutinerede russiske målmand Anton Khudobin. Anaheims sportslige ledelse satte mandag aften russeren på den såkaldte "waiver-liste."

Det betyder, at klubben har i sinde at sende ham ned på udviklingsholdet i den næstbedste ishockeyrække. Andre klubber har nu indtil tirsdag aften til at overtage hans kontrakt på samme vilkår.

Gør ingen det, ryger han ned på Anaheims udviklingshold i den næstbedste ishockeyrække i Nordamerika.

Med Frederik Andersen som den ubetingede førstemålmand, var Anaheim Ducks i sidste sæson kun én sejr fra at stå i finalen om Stanley Cup-trofæet, men i sæsonoptakten blev Andersen kortvarigt udkonkurreret af Anton Khudobin.

Nu er han tilbage på toppen, og kommer til at vogte sin klubs mål i samarbejde med det amerikanske målmandstalent John Gibson.

Frederik Andersen har kontraktudløb i Anaheim efter denne sæson. Med sin nuværende årsløn på 1,15 millioner dollar (7,8 millioner kroner), bliver danskeren betegnet som den lavest betalte målmand i hele NHL. Men nu står han formentlig godt rustet i forhold til kontraktforhandling og lønforhøjelse.

/ritzau/

Dagens Gossip