Dyreaktivister ånder lettet op: Jyske Marius er reddet

At aflive to giraffer ved navn Marius inden for kort tid var næsten for meget af det gode. Især hvis man skal lytte til oprørte internationale medier og dyreaktivister.

Men nu ser det ud til, at den jyske Marius, som holder til i Jyllands Park Zoo, slipper med livet i behold.

Hangiraffen, som ikke er raceren og derfor ikke kan bruges til avl, stod til at blive i overskud, hvis Jyllands Park Zoo fik en mage til deres racerene hangiraf Elmer. Men det projekt er nu udskudt på ubestemt tid.

LÆS OGSÅ: Dyrenes Beskyttelse bakker Zoo op i Marius-sag

- Den europæiske sammenslutning af Zoologiske Haver og Akvarier (EAZA) har meddelt, at Jyllands Park Zoo ikke vil modtage en hungiraf til avlsprogrammet i den nærmeste fremtid. Det betyder, at vi naturligvis beholder begge vores giraffer, skriver Jyllands Park Zoo på sin facebookside.

Siden har ellers de seneste dage svømmet over med vrede beskeder fra især udenlandske dyreaktivister, der rasede over udsigten til endnu en girafaflivning.

For historien om Marius den anden var også nået hele verden rundt. I går skrev den tjetjenske præsident Ramzan Kadyrov på Instragram, at han ønskede at adoptere Marius og tilbød giraffen en plads i præsidentens private zoologiske have.

Bliv ven med dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Men det var aldrig på tale at aflive den jyske Marius, lyder det fra Jyllands Park Zoo.

- Der er ingen plan, og der har aldrig været en plan om, hverken at flytte eller aflive nogen af ​​vores giraffer. Mediernes historier er kun baseret på en hypotetisk situation, som vi har besvaret spørgsmål om. Denne situation ser nu ud til at være elimineret, skriver man på Facebook.

Nyheden om, at Marius får lov at leve, falder tilsyneladende i god jord hos de mange dyreaktivister, som allerede er begyndt at kommentere på opslaget. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip