Dyreelskere raser: Stop denne vanvittige tradition

Hvert år omkring den 21. juni, fejres solvhvervet ved at servere hund eller kat på middagstallerkenerne i den kinesiske by Yulin.

Og hvert år op mod den 21. juni kæmper dyrerettighedsorganisationer, superstjerner og dyreelskere fra hele verden mod traditionen. 

Nu nærmer tiden sig, og derfor begynder modstandere at frygt for estimeret 10.000 hundes liv og velvære. Bloggere og aktivister lægger billeder op fra markeder og dyretransporter, hvor man kan se, hvordan dyrene bliver behandlet, herunder Humane Society International, der allerede begyndte deres kampagne en måned før festivalens start:

- I weekenden stoppede aktivister en lastbil i Tianjin, Kina, hvor der var 200 hunde om bord på vej til et slagtehus. Efter en tre dage lang demonstration overgav hundekødshandleren endeligt hundene til dem og gik med til at underskrive et dokument, der frigav dyrene. Mange af hundene havde mærker og en af dem bar endda mikrochip.

Læs også: 6 døde efter at have spist hundekød

I et andet opslag skriver organisationen:

- Kæledyr bliver stjålet, og hjemløse hunde indfanget fra gaderne. Lastbiler og motorcykler drøner ind i Yulin, Kina, de er pakket med bure, der er proppet med hundehvalpe med profit for øje, nu hvor forberedelserne til byens årlige hundekødsfestival begynder. Disse hjælpeløse dyr bliver slået med metalpæle, før de får deres halse skåret over.

Meldinger som disse får folk fra hele verden til at skrive under på underskriftsindsamlinger i protest mod festivalen.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip