Dyrehandler meldt til politiet: Solgte halsbånd med metalpigge til hunde

Anima har meldt virksomheden Avifauna.dk til politiet for at sælge pighalsbånd, der ifølge dyreorganisationen er ulovlige at sætte om halsen på sin hund.

Selvom den digitale dyrehandler nu har indstillet salget af halsbånd til hunde med metalspidserne, så oplyser virksomheden til Dagens.dk, at de ikke opfatter de solgte halsbånd med pigge som ulovlige.

I dyreværnsloven fremgår det, at halsbånd med metalombøjninger højest må have en længde på otte millimeter, og dermed overskrider de solgte halsbånd i høj grad den tilladte længde, da de måler 25 millimeter, lyder det fra dyreorganisationen.

Avifauna kalder dog lovgivningen for ”meget utydelig” og slår tvivl om, hvor på halsbåndet man skal begynde at måle fra.

Læs også: Dyrlæger advarer: Massevis af hunde ramt af smitsom virus

Virksomheden, der har adresse i den sønderjyske by Kruså, tolker lovligningen sådan, at piggene højest må måle otte millimeter fra det sidste knæk på piggen og ud til spidsen.

Hos Anima vil man nu have politiet til at gribe ind, så der bliver sat en stopper for salget af de omdiskuterede pighalsbånd.

- Halsbåndene der bliver solgt er forsynet med lange stumpe pigge, som borer sig ind i hundens hals, når den forsøger at trække. Halsbåndene med spidser over 8 millimeter er ulovlige fordi de forårsager ekstrem lidelse for hunden, forklarer Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef hos Anima.

Hos Dansk Kennel Klub fraråder man de danske hundeejere om at bruge pighalsbånd til at opdrage ens ven på fire ben.

- Halsbåndene afspejler en gammeldags form for hundetræning. Vi ved i dag, at man bør benytte en positiv og belønnende tilgang i træningen af hunde, siger presseansvarlig Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub, til Dagens.dk.

I dyreværnsloven fremgår det, at halsbånd med metalombøjninger er tilladte, dog kun op til en længde på 8 millimeter fra underkanten af efterfølgende led. Læs mere om lovgivningen her.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip