Dyreinternatet i Gram meldt til politiet for vanrøgt af dødsdømte Fido

Sønderjyllands Internat i Gram havde onsdag besøg af politiet og en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen.

Anmeldelsen gik på vanrøgt af en hund.

Det bekræfter internatets ejer, Uffe Holm, over for Dagens.dk.

Det drejer sig om den meget omtalte hund, Fido, som skal aflives, fordi ejeren, Louise Sørensen fra Rødding, ikke kan bevise, den ikke er en ulovlig raceblanding.

En kvindelig anmelder, som ikke er hundens ejer, kontaktede politiet med påstanden om, at Fido var afmagret og blev vanrøgtet på internatet.

I næsten to timer var politiet og Fødevarestyrelsen på stedet, men kunne konstatere, at Fido havde det fint efter omstændighederne.

Uffe Holm betragter anmeldelsen som chikane:

- Ifølge anmeldelsen skulle Fido vare tynd. Det er den måske også, men det er ikke noget, den er blevet hos os. Hvis man ser på de billeder, der i medierne, kan man se, at den hele tiden har været tynd. Nu har vi Fødevarestyrelsens ord på, at hunden ikke fejler noget, siger han til Dagens.dk.

Internatejeren forstår ikke, hvorfor internatet nu skal trækkes ind i tovtrækkeriet om den dødsdømte hund.

- Det er en beslaglagt hund, og det er politiets beslutning. Vi lægger sådan set bare lokaler til, siger Uffe Holm.

'Fido var glad'

Hos Veterinærafdeling Syd under Fødevarestyrelsen bekræfter man også anmeldelsen og det efterfølgende besøg hos internatet i Gram.

- Vi var der lidt over middag, og det havde ikke noget på sig. Vores medarbejder så på forholdene og kiggede på den pågældende hund, og den havde det efter omstændighederne fint, siger veterinærchef Ole G. Jørgensen og fortsætter:

- Fido er af den type hund, der er vant til at få en masse motion. Det får han selvfølgelig ikke så meget af nu, men han fejler ikke noget, og han virkede glad og imødekommende.

Efterforskes som chikane

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi bliver sagen nu efterforsket som chikane.

For ifølge leder af lokalpolitiet i Haderslev, Knud Kirsten, tippede anmelderen også avisen JydskeVestkysten, som i dag bringer historien.

- Når man foretager en anmeldelse og derefter ringer til en avis for at fortælle om det, er der muligvis noget om snakken, konstaterer Knud Kirsten.

Det har indtil nu ikke været muligt at få fat i hundes ejer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip