Dyrere end Zlatan

Den transfer har, trods en økonomisk eksplosion i fodbolden, stået som uopnåelig for både danske og svenske klubber de seneste 12 år. Lige indtil i går.

Her offentliggjorde FC København i en Fondsbørsmeddelelse, at man var blevet enige med Premier League-oprykkerne Cardiff om en aftale med den 20-årige angrebskomet Andreas Cornelius. FCK varslede, at salget ville påvirke klubbens årsresultat positivt med 65 mio. kr., men BT kan afsløre, at salgsprisen er langt højere.

Ifølge velinformerede kilder tæt på forløbet bliver Andreas Cornelius den dyreste spiller nogensinde solgt fra Superligaen og slår også Zlatan-transferen fra 2001.

Cardiff betaler tæt på 75 mio. kr. for landsholdsangriberen, og handlen kan så løbe yderligere op til de 80 mio. kr., hvis Cornelius lever op til forventningerne og bliver stamspiller i Cardiff.

Cornelius bliver også Cardiffs dyreste spiller nogensinde, hvor Michael Chopra siden 2009 har været den dyreste med en transfer på 35 mio. kr.

For unge Cornelius, som i ugens løb fik sin studenterhue, bliver hans kontrakt også en gylden én af slagsen.

Tidobling af løn

Hans agent Per Steffensen skal forhandle de personlige lønkrav på plads, men kilder vurderer, at Cornelius vil score en årsløn på 14 mio. kr., som kan løbe yderligere op med indlagte bonusser på antal kampe og mål.

Det er en tidobling af Cornelius’ nuværende løn i FCK, som ligger omkring de 1,5 mio. kr. årligt. Alt i alt et økonomisk drømmeskifte for både Cornelius og FCK.

Klubbens sportsdirektør Carsten V. Jensen erkender, at FCK ganske enkelt ikke kunne takke nej til buddet.

- Vi er faktisk meget ofte stærke nok til at sige nej tak til tilbud, og vi har også holdt klubber stangen længe med ’Corner. Men i det her tilfælde kommer der en klub, der lige har fået en milliard kroner ved at rykke op, og summen blev så stor, at det er vores job at gøre det ansvarlige, hvilket var at acceptere buddet, fortæller Carsten V. Jensen.

Dansk eventyrhistorie

Den danske rekordtransfer med Andreas Cornelius i hovedrollen er intet mindre end en eventyrhistorie.

Under Ståle Solbakken var der ingen, som så den helt store fremtid i ’Corner, som han kaldes. Men da Ariël Jacobs sidste år tiltrådte, og FCK solgte Dame N’ Doye til Lokomotiv Moskva, kastede den belgiske træner unge Cornelius for løverne. Det gav pote, og på bare et år har Cornelius vundet det danske mesterskab, er blevet topscorer i Superligaen og er startet inde på det danske landshold de seneste fem kampe.

Carsten V. Jensen sammenligner Cornelius-salget med Christian Poulsens transfer fra FCK til Schalke 04 i 2002.

- Det er specielt med ’Corner, at han kun har ét år på bagen. Sidst, jeg kan huske, at en spiller med så stor betydning blev solgt efter relativt kort tid, var Christian Poulsen, som vi også fik en god pris for. Jeg havde faktisk regnet med, at vi kunne fortsætte med at holde klubberne stangen henover sommeren, men det eneste rigtige at gøre i den her situation var at sige ja, siger FCK’s sportsdirektør.

Store armbevægelser

Skiftet til Cardiff bliver en kæmpe udfordring for Andreas Cornelius.

Den walisiske klub har den malaysiske rigmand Vincent Tan i ryggen, og derfor har klubben råd til store armbevægelser.

Samtidig er det nødvendigt at hente en række forstærkninger for at kunne slås om at blive i Premier League i den kommende sæson. Og i Cardiff forventer man, at Cornelius vil få en nøglerolle i front.

- Malky Mackay (manageren, red.) kan godt lide at holde spillet ved jorden. Han har i forvejen to angribere, Nicky Meynard og Frazier Campbell, som har Premier League-erfaring, men de spiller begge bedst ved siden af en større angriber, siger Terry Phillips, der dækker Cardiff for South Wales Echo.

Dagens Gossip