Dyrevenner glade for hårdere kurs mod dyremishandling

Skrevet af admin

25/02/2016

Dagens topnyheder

Hammeren skal falde hårdt, når folk begår overgreb mod forsvarsløse dyr.

Sådan lyder det fra Dyrenes Beskyttelse, der hilser det velkommen, at regeringen nu vil skærpe strafferammen og bødeniveauet for dyremishandling.

Den stormombruste fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), har torsdag fremlagt et forslag, der vil fordoble straffen for dyremishandling fra fængsel i op til ét år til fængsel i indtil to år.

Desuden skal bøden for eksempelvis grov, uforsvarlig behandling af en hund fordobles fra 5000 til 10.000 kroner.

- Det sender et godt signal, men det kan ikke stå alene. Der er også brug for, at domstolene efterfølgende udnytter strafferammen, ligesom politiet har brug for ressourcer til at efterforske de her sager, siger direktør Britta Riis, Dyrenes Beskyttelse, til Ritzau.

Ministeren har tidligere bebudet, at hun ønsker at skærpe straffen for dyremishandling, men lovforslaget er først præsenteret for offentligheden torsdag.

Selv om Dyrenes Beskyttelse deler ministerens intentioner om hårdere straffe og højere bøder, når dyr forulempes, så er der endnu et stykke vej, lyder det fra organisationen:

- Vi synes, det er et godt første skridt, der tages her. Men lige så vigtigt er det jo, at domstolene så også udnytter den skærpede strafferamme. Og helt afgørende er det, at politiet har kapacitet til at efterforske sagerne, siger Britta Riis.

Lovforslaget fra Eva Kjer Hansen lægger også op til, at myndighederne skal have bedre mulighed for at anvende påbud og direkte forbud på dyreværnsområdet.

/ritzau/