Dyrk holdsport og kom sundere gennem overgangsalderen

Det kvindelige kønshormon østrogen har en beskyttende effekt på hjerte-karsystemet. Så når kvinder kvinder kommer i overgangsalderen, og østrogenniveauet falder, øges risikoen for hjertekarsygdomme.

Forskere ved Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns universitet, dokumenterer i et nyt studie, at intervalbaseret holdspil kan udligne tabet af østrogen ved at forbedre konditionen, sænke blodtryk og dermed beskytte hjertekar-systemet.

Studiet er publiceret i tidsskriftet American Journal of Physiology. Det skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk.

Læs også hos Videnskab.dk: Træn mindre og bliv bedre

Forskerne sammenlignede kvinder på samme alder, der enten havde lige havde passeret overgangsalderen eller ikke havde nået den endnu. Kvinderne, der havde været gennem overgangsalderen, havde ti procent højere blodtryk og et højere niveau for åreforkalkning.

Men efter 12 ugers floorball-træning var de kvinder, der havde passeret overgangsalderen, på niveau med dem der ikke havde - i forhold til blodtryk og åreforkalkning.

Læs også hos Videnskab.dk: Mænd er skyld i kvinders overgangsalder

Af Videnskab.dk.

Dagens Gossip