Dyrlæge advarer: Disse påske-fælder kan dræbe din hund

Mens du og din familie nyder påsken med alle dens herligheder, kan din hund meget vel være i fare for at ende hos dyrlægen.

Hundeejere skal være ekstra opmærksomme i påsken, der er nemlig masser af potentielle fare for hunde, advarer dyrlæge Thorsten Thude fra Varde Dyrehospital. Det skriver Ritzau/FOKUS.

Læs også22-årige Hannah filmer familiens hund og ender i fængsel: Årsagen vil få alle dyreelskere til at rase

Mens børn og andre slikmunde sagtens kan tåle at gå på jagt efter chokoladepåskeæg og gnaske løs af fangsten, så er det ikke tilfældet med hunde.

- Vi får altid flere hunde ind i højtiderne, både i julen og her i påsken, som er blevet forgiftet, fordi de har spist chokolade. Mørk chokolade udgør den største risiko, siger Thorsten Thude til Ritzau og oplyser, at især mindre hunde kan dø af at spise store mængder chokolade.

Det er stoffet theobromin i chokolade, der er farlig for hunde. Ligeledes er rosiner og vindruer meget farlige for hunde.

En anden fare i påsken er de smukke påskeliljer, der viser sig i haven. Disse blomster må nysgerrige hunde ikke sætte tænderne i, da det kan føre til en alvorlig forgiftning. Enten må man fjerne påskeliljerne eller holde hunden væk fra blomsterbedet.

Læs også: Heidi advarer mod grove hundeoverfald: - En psykopat mishandler hunde, der er bundet ved butikker

En tredje fare opstår, når venlige sjæle ved påskebordet deler menneskemad ud til de firbenede kæledyr.

- Når hunde får for meget fed og salt mad, får de diarré og opkast. Hunde skal slet ikke spise menneskemad, understreger dyrlæge Thorsten Thude, der ofte må fjerne knogler og ben, der har sat sig fast i hundens spiserør, mave eller tarm, fordi folk har givet hunden menneskemad.

Følg Dagens Hunde for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip