Dyrlæger raser: Du skal holde op med at kaste pinde til din hund

Selvom hundeejere har kastet pinde og kæppe efter deres firbenede venner i århundreder, opfordrer engelske dyrlæger nu til, at man stopper med det. Det skyldes, at et stigende antal hunde er kommet livsfarligt til skade med pinde. Det skriver The Guardian.

Senest sad en 10 cm lang pind fast i halsen på en collie i Skotland, og det endte med alvorlige skader i mund og hals, som krævede operationer. Den uheldige hund havde grebet en pind, som ejeren havde kastet. 

Læs også: Kære hundeejer: Syv grunde til du skal samle lorten op

- At kaste pinde til din hund kan være farligt og føre til forfærdelige skader, som kan være meget smertefulde for både dig og din hun, såsom snitsår i munden og tungen eller som i tilfældet med collien, at den sidder fast, siger dyrlægen Grace Webster, der er præsident for den britiske dyrelægeforening i Skotland til The Guardian og uddyber:

- Selv når det første sår er blevet behandlet, har splinter ofte siddet fast i dyrets hals og kræver flere operationer.

Også præsidenten for den britiske dyrlægeforening, Sean Wensley, bekræfter den alvorlige tendens, som flere og flere dyrlæger oplever.

- Vores kolleger fortæller om cirka en pind-relateret skade om måneden. Andre siger, der er flere,  forklarer han til BBC og tilføjer et andet onde ved pind-ulykkerne:

- Pinden i sig selv er beskidt, og mundhulen er også fuld af bakterier, og på den måde føres bakterier ind i kroppen, og det betyder også skader på spiserøret og rygmarven, hvilket kan føre til lammelse og så videre.

Læs også: Derfor stirrer din hund på dig, når den skider

Sean Wensley pointerer dog, at hundeejere endelig skal blive ved med at lege med deres hunde, men at man skal tage sine forholdsregler.

Kvalitetsgodkendte reb, bolde og frisbees fra dyrehandlere bør være det naturlige valg, når der skal kastes ting efter hunde, lyder rådet.

Følg Dagens Hunde for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip