Dyrlæges uhyggelige billede viser, hvad der sker, hvis din hund får chokolade

Julesæsonen er over os, og det betyder søde sager og lækker mad.

Men selvom det kan være fristende at lade din hund fejre jul med dig, så skal du tænke dig godt om, før du giver den chokolade. 

Der skal nemlig så lidt som 120 gram chokolade til for at tage livet af en hund på 20 kilo. Det er især mørk chokolade, der er farligt, fordi det har et højt indhold af stoffet thebromin, som hunde ikke kan tåle. 

I julen sidste år, havde hundejeren Daisy Roja fra USA pakket chokolade ind, som hun havde lagt under juletræet. Men det fik hendes to boxerhunde førten af, og de spiste næsten 1.5 kg chokolade tilsammen, før de blev helt utroligt syge og måtte hastes til Greenbrier Emergency Animal Hospital i staten Virginia.

For at advare andre om farene ved chokolade og hunde, lagde dyreklinikken efterfølgende et billede op af en af de syge hunde, der var døden nær og måtte udpumpes med kul for at overleve. 

Det lykkedes dyreklinikken at redde hundens liv, og billedet af den syge hund blev delt over 100.000 gange.

Heldigvis kom hunden sig igen efter behandlingen, og derfor lagde dyreklinikken et billede ud for at berolige de mange mennesker, der havde delt og kommenteret det ubehagelige billede. 

Udover chokolade er det også en rigtig dårlig idé at give din hun nødder og andesteg, som er helt naturlige ting på julebordet, men som hunde på ingen måde har godt af. 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip