Eagles of Death Metal optræder i Paris med U2 søndag

Skrevet af admin

04/12/2015

Mest læste i dag

Det var drabelige scener, der udspillede sig, da Eagles of Death Metals koncert i Paris den 13. november blev afbrudt af råb og vildtfarende kugler.

Efter en række angreb flere andre steder i Paris trængte en flok attentatmænd klokken 21.40 ind på spillestedet Le Bataclan, hvor de begyndte at skyde løs. Omkring 89 mennesker døde.

Men allerede tre uger efter er Eagles of Death Metal tilbage i Paris, hvor de skal på scenen med U2 søndag.

Ifølge musikmediet Billboard vil Eagles of Death Metal gå på scenen med U2 under de sidste numre under U2s koncert på AccorHotels Arena.

U2 skulle oprindeligt have spillet den 14. november på samme arena, men koncerten blev udskudt efter attentatet i Paris den 13. november, der samlet kostede 130 mennesker livet.

- Paris mistede så meget på den tragiske aften den 13. november. De mistede noget, der ikke kan erstattes. Drabsmændene tog liv. De tog vores musik og vores fred i sindet, men de kan aldrig stjæle den særlige ånd Paris har, sagde U2-forsanger Bono efter attentatet.

- Det er en ånd, som vores band kender meget godt, og vil forsøge at finde frem når vi spiller den sjette og syvende december i Paris. Vi vil yde vores ypperste for Paris, sagde Bono videre.

Eagles of Death Metal vil også genoptage deres Europa-tour fra februar 2016. Det betyder, at bandet muligvis også lægger vejen forbi Amager Bio, som var med på den turneplan, som bandet måtte sætte på holdt efter angrebet i Paris. Datoerne for den nye turne er endnu ikke offentliggjorte.

Under bandets første interview efter attentatet sagde frontmand Jesse Hughes, at bandet brænder efter at komme tilbage og optræde på det spillested, hvor det hele gik galt den aften i november.

- Vi vil være de første til at spille i Le Bataclan når de åbner op igen, sagde forsangeren til Vice Magazine.

- Vores venner og fans tog dertil for at se rockmusik og betalte med deres liv. Vi vil tage tilbage og leve, sagde Hughes.

/ritzau/