EB vil sammen med søfartsforening hjælpe piratgidsel videre

Det er et af de spørgsmål, som Ekstra Bladet har drøftet med fagforeningen Søfartens Ledere mandag, efter at Eddy Lopez har klaget over Ekstra Bladets og TV 2s dækning af tilfangetagelsen.

»Første møde med Søfartens Ledere er afsluttet: Vi har bedt dem overveje hvordan vi kan hjælpe fhv gidsel Eddy med at komme videre,« skriver Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, på sin Twitter-profil.

Klagen er sendt videre til Pressenævnet, og begge medier mødtes med fagforeningen for at mægle om sagen.

Det er endnu ikke lykkes for Berlingske Nyhedsbureau at få en mundtlig kommentar fra hverken Poul Madsen eller direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn, men søndag bekræftede Ganzhorn over for b.dk, at klagen over de to medier var sendt af sted, og at han ikke ønskede at sige mere, før parterne havde holdt møde.

Klagen til Pressenævnet gælder ifølge b.dk både Ekstra Bladets intensive dækning af sagen under kampagnenavnet »Skal Søren og Eddy rådne op i Somalia« og TV 2-udsendelsen »De Danske Gidsler - Mareridtet i Somalia,« som blev vist få dage før, Eddy Lopez og kollegaen Søren Lyngbjørn blev sluppet fri.

De to sømænd blev taget som gidsler sammen med fire filippinske kolleger i januar 2011. Der sad de 838 dage i fangenskab, før de 30. april i år blev løsladt af de somaliske pirater. Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, skrev søndag, at henvendelsen fra Søfartens Ledere var »overraskende og trist.«

Han uddybede i et indlæg på sin avis’ hjemmeside:

»Vi har undervejs bragt flere interview og billeder af de to danske gidsler, og i klagen fra Søfartens Ledere fortæller Eddy Lopez nu, at han har følt sig krænket og udstillet i de situationer. Vi er meget kede af, at Eddy Lopez har oplevet det sådan, for det har aldrig været vores mening at udstille ham eller de andre søfolk. Tværtimod«.

I indlægget skriver Poul Madsen også, at Ekstra Bladets journalister trods den intensive dækning af sagen heller ikke efter hjemkomsten har kunne få de løsladte gidsler i tale.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip