ECB fastholder renten på en kvart procent

Årets første rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB, fik ikke centralbankchef Mario Draghi til at skruen på renten.

Den bliver fastholdt på rekordlave 0,25 procent.

Det var ellers luftet flere steder, at centralbanken ville sætte renten yderlig ned - men man holdt altså renten fast.

Det er den meget lave inflation i euroområdet, som i december blev opgjort til blot 0,8 procent, der spøger i kulissen. Inflationen er meget lavere end det ECB regner med, at inflationen skal ligge på - nemlig lige i underkanten af de to procent.

Helge J. Pedersen, der er cheføkonom i Nordea, siger, at han regner med, at Draghi på et pressemøde senere torsdag vil fremhæve, at den meget lempelige pengepolitik, som banken fører, understøtter det økonomiske opsving i euroområdet.

- Han vil også sige, at opsvinget fortsat er skrøbeligt, hvorfor den pengepolitiske styringsrente vil blive holdt på det nuværende eller et lavere niveau i lang tid fremover, siger Helge J. Pedersen.

- Samtidig ventes Draghi at gentage, at banken står klar med alle til rådighed værende midler for at imødegå en situation, hvor stigende markedsrenter fører til en stramning af de monetære forhold i euroområdet, siger han.

Den danske Nationalbank plejer at følge rentenedsættelser eller -stigninger tæt. Og det forventes, at Nationalbanken kan holde tidligt fri torsdag:

- Der er udsigt til rekordlave renter også herhjemme i lang tid endnu, siger Helge J. Pedersen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip