ECB fortsætter nødfinansiering af Grækenlands banker

Den Europæiske Centralbank (ECB) opretholder krisefinansieringen af de græske banker på omkring 89 milliarder euro, hvilket er det nuværende niveau.

Det siger en talskvinde for ECB ifølge det franske nyhedsbureau AFP. Også nyhedsbureauet Bloomberg er blandt de medier, der bekræfter oplysningen.

Beslutningen fra ECB's styrelsesråd kommer efter, at det lykkedes eurolandenes ledere ved et 17 timer langt maratonmøde i Bruxelles at nå frem til en aftale med Grækenland.

De græske politikere skal handle hurtigt og i løbet af de kommende dage få reformer på plads på en række områder, før det kan komme på tale at indlede forhandlinger om en ny støtteordning.

Det er ventet, at der vil være et nyt møde i ECB igen på onsdag for at beslutte, om nødfinansieringen - der også er kendt som Emergency Liquidity Assistance (ELA) - skal forlænges igen, skriver Reuters.

ECB har gennem længere tid holdt hånden under de græske banker ved at forsyne dem med ekstra bundter eurosedler, som skal sikre bankernes likviditet.

De 89 milliarder euro er nok til at holde bankerne oven vande, men uden finansieringen ville de kollapse og trække Grækenland endnu længere ned i den økonomiske suppedas, skriver Reuters.

ECB's krisefinansiering af de græske banker møder modstand fra Tyskland, så hvis Grækenland ikke betaler næste afdrag på gælden efter planen den 20. juli, kan ECB lukke for finansieringen, skriver Reuters.

Den græske premierminister, Alexis Tsipras, har tidligere kritiseret ECB for ikke at øge krisefinansieringen af bankerne.

Han har sagt, at det tvang den græske regering til at lukke landets banker og indføre kapitalkontrol, at ECB ikke tilførte landets banker flere penge.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip