ECB giver græske banker en livline

Skrevet af admin

22/06/2015

Mest læste i dag

Endnu en gang har Den Europæiske Centralbank (ECB) givet de græske banker en livline.

Mandag er loftet på nødlåneprogrammet ELA (Emergency Liquidity Assistance, red.) blevet hævet af ECB for at sikre bankerne likviditet til de kommende 24 timer.

Det skriver Financial Times.

Beløbet blev senest hævet med 1,8 milliarder euro til 85,9 milliarder euro fredag, men det fremgår ikke, hvor meget beløbet er løftet mandag.

En græsk bankkilde siger til AFP, at ECB angiveligt er klar til på ny at hæve beløbet, mens den græske regering forhandler med sine kreditorer om en løsning på den store gældskrise.

Det er tredje gang siden onsdag, at ECB hæver loftet på nødlåneprogrammet.

I sidste uge hævede grækerne i stor stil penge forud for et vigtigt møde mellem eurolandenes finansministre torsdag i Luxembourg.

Højtstående bankkilder sagde, at grækerne har trukket omkring to milliarder euro ud af bankerne af frygt for et muligt statsbankerot.

Pengene blev hævet i sidste uge fra mandag til onsdag. Det drejer sig om et beløb, der svarer til det dobbelte af det, Den Europæiske Centralbank har givet bankerne i nødassistance for hele ugen.

Ifølge en udregning fra nyhedsbureauet Reuters svarer det til 1,5 procent af de i alt 133,6 milliarder euro, som private og virksomhedskunder havde stående i bankerne ved udgangen af april.

/ritzau/AFP