ECB sænker indskudsrenten med 0,1 procentpoint

Den Europæiske Centralbank (ECB) meddeler torsdag, at man sænker indskudsrenten med 0,1 procentpoint, så den nu hedder minus 0,3 procent.

Som udgangspunkt så den europæiske økonomi inden dagens udmelding ud til at være på rette vej, men inflationen er kun på 0,1 procent, hvilket er et stykke fra målet på 2 procent.

Derfor har ECB set sig nødsaget til at reagere, og rentesænkningen er et forsøg på at sætte yderligere skub i økonomien.

Det er den første rentesænkning siden september sidste år.

De finansielle markeder forventede en rentesænkning på mindst 0,1 procent.

Klokken 14.30 holder ECB-chef Mario Draghi pressemøde, hvor han vil fortælle, om man øger det igangværende opkøbsprogram, hvilket også vil få konsekvenser for finansmarkederne.

Og noget tyder på, at han har lidt ekstra med i posen. ECB fortæller i hvert fald, at man vil annoncere yderligere tiltag ved den lejlighed.

Det betyder formentlig, at ECB øger omfanget af sine månedlige opkøb fra de nuværende 60 milliarder euro og/eller at man agter at fortsætte dem ud over den nuværende deadline på september 2016.

Den danske indskudsrente ligger for nuværende på minus 0,75 procent, og de fleste analytikere forventer ikke, at dagens udmelding fra ECB får Nationalbanken til at reagere med en lignende rentesænkning.

/ritzau/

Dagens Gossip