Ecuador: Ruslands bestemmer Snowdens skæbne

Det er Rusland, der bestemmer destinationen for den amerikanske whistleblower Edward Snowden, lyder det fra Ecuadors præsident, Rafael Correa.

Snowden har søgt om politisk asyl i Ecuador, men han befinder sig i øjeblikket i Moskvas lufthavn.

- For at behandle en ansøgning om asyl, skal Snowden være på ecuadoriansk territorium. På dette tidspunkt ligger løsningen om Snowdens destination i hænderne på de russiske myndigheder, siger præsidenten i et tv-interview.

Ecuador har givet ly til Wikileaks grundlægger, Julian Assange, på landets ambassade i London. Og præsidenten har tidligere sagt, at landet er klar til at gøre noget lignende igen. Ecuador har dog ikke opsøgt situationen selv, fastslår han.

- Vi har ikke bedt om denne situation. Snowden er i kontakt med Assange, der har anbefalet ham at søge asyl i Ecuador, fortæller Correa.

Amerikanerne ønsker 30-årige Edward Snowden, der har fået inddraget sit pas, udleveret til retsforfølgelse. Han risikerer op til 30 års fængsel for sine omfattende lækager til pressen.

Ifølge Correa har USA's vicepræsident, Joe Biden, ringet til Ecuador for at bede præsidenten afvise Snowdens ansøgning om asyl.

Snowden, der tidligere har arbejdet for efterretningstjenesten National Security Agency, har været på flugt, siden han afslørede amerikanernes omfattende overvågning af tele- og datatrafik. Han ankom til Moskva fra Hongkong for en uge siden.

Amerikaneren har siden siddet i ingenmandsland i transitområdet i den russiske hovedstads internationale lufthavn.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip