Ecuador sejrer i hård fight mod Honduras

21/06/2014

Endnu engang var det ikke en fordel at komme foran ved VM.

Natten til lørdag dansk tid tabte Honduras 1-2 til Ecuador efter at have været foran i en underholdende og hårdt spillet kamp i Brasilien.

Resultatet betyder, at alle hold i gruppe E inden sidste runde teoretisk set har mulighed for at kvalificere sig til 1/8-finalerne.

Fra indledningen af kampen var det tydeligt, at begge hold med en sejr kunne bringe sig i en favorabel situation inden sidste runde i gruppespillet.

Nærkampene var intense, og tacklingerne hårde. Det polerede fodboldspil var der til gengæld ikke meget af.

Langsomt begyndte chancerne at tikke ind, og efter 34 minutter kunne Carlo Costly bringe Honduras på sejrskurs efter skidt forsvarsspil af Ecuador. Føringen holdt dog kun ganske få minutter, indtil Enner Valencia var vaks ved bageste stolpe og gjorde det til 1-1.

Intensiteten holdt ved i anden halvleg, og begge hold kom frem til store chancer. Det hårde spil betød mange dødbolde, og det var netop, hvad der skulle til, før Ecuador kunne bringe sig foran.

På et indlæg kom Enner Valencia højest og headede bolden ind til 2-1 med sit andet mål i kampen.

Kort forinden havde Honduras haft bolden i nettet, men målet blev - korrekt - underkendt. Også i slutningen af første halvleg fik Honduras annulleret et mål.

I flere situationer appellerede både Ecuador- og Honduras-spillere også for straffespark, uden at dommeren dog reagerede.

Begge hold havde afslutningsvis gode scoringsmuligheder, men både godt målmandsspil og svage afslutninger betød, at det blev ved 2-1.

Efter kampen har Honduras fortsat ingen point, mens Ecuador er noteret for tre point. Det samme har Schweiz, mens Frankrig fører gruppen med seks point.

I sidste runde skal Honduras møde Schweiz. Ecuador skal op imod Frankrig.