Ecuador ser Snowdens russiske anmodning som en løsning

»Efter min mening kan anmodningen til den russiske regering definitivt løse mr. Snowdens situation,« siger Rafael Correa ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men han vil ikke afvise, at Ecuador vil hjælpe manden, som USA desperat forsøger at få udleveret til retsforfølgelse, hvis russerne afslår anmodningen. Men det kræver, at Edward Snowden forlader Sheremetyevo-lufthavnen i Moskva og bevæger sig ind på ecuadoriansk territorium.

»I det øjeblik han ankommer til vores ambassade, så kan vi gå videre med det der,« siger Rafael Correa.

Præsidenten luftede i aftenens interview sin utilfredshed med WikiLeaks-stifter Julian Assange, der opholder sig på Ecuadors ambassade i London, men ifølge præsidenten er begyndt at blande sig lidt for meget i debatten om Edward Snowden.

»Assanges opførsel har irriteret mig en lille smule, og i morges talte jeg med udenrigsministeren (Ricardo Patino, red.) for at sige, at han (Assange, red.) ikke skal tale om vores lands forhold,« sagde Rafael Correa.

Rusland har endnu ikke bekræftet, at Edward Snowden har søgt om asyl, men præsident Vladimir Putin sagde mandag, at Snowden »skal stoppe sit arbejde, der sigter mod at skade vores amerikanske partnere«, hvis han vil blive i Rusland.

Dagens Gossip