Effektive AaB sænker Lyngby i pokalturneringen

28/10/2015

Som det fjerde superligahold er AaB klar til kvartfinalen i DBU Pokalen, efter at aalborgenserne vandt 2-1 på Lyngby Stadion onsdag aften.

Dermed undgik AaB at falde i samme fælde som Esbjerg, der tidligere på efteråret tabte 0-1 samme sted mod David Nielsens tophold fra den næstbedste række.

Som så ofte før fik farlige Lukas Spalvis en hovedrolle for AaB, men han havde nok gerne undværet det røde kort, der bragte ham i negativ fokus 13 minutter før tid.

Den litauiske bomber blev så rasende over en frisparkskendelse, at han brokkede sig til en udvisning, og dermed måtte holdkammeraterne bjærge sejren i land med en mand i undertal.

Ni minutter forinden havde Spalvis selv bragte AaB foran 2-0 på en løs chance.

AaB skulle generelt ikke bruge mange chancer til at lave sine mål. Det første scorede stopperen Kasper Pedersen på et brag af et hovedstød efter hjørnespark efter godt en halv times spil

Lyngbys 16-årige debutant Jens Odgaard fik reduceret i kampens sidste minutter, men det var for sent til at vende slaget.

AaB, Randers, AGF og Sønderjyske er de fire superligahold, der er klar til kvartfinalerne. Derudover har Skive og FC Roskilde kvalificeret sig.

Torsdag spilles de to sidste 1/8-finaler, når Fredericia møder FC København, og HB Køge tager imod Brøndby.