Efter 104 år er det slut: Varde Dyrskue lukker

Det ellers meget store og traditionsrige Varde Dyrskue lukker nu efter 104 år, og det sker efter at Varde Kommune har besluttet, at rive nogle bygninger ned.

Det drejer sig om de haller eller stalde på Lerpøtvej i Varde, som har været et vigtigt sted for afholdelsen af dyrskuet i byen.

Årsagen er, at tagkonstruktionen var for dårlig, og det ville blive dyrt at reparere.

Under forløbet med beslutningen var arrangørerne bag Varde Messerne til adskillige møder med Varde Kommune, og nu er man skuffet over at det er endt som det er.

- Vi har været ret fortrøstningsfulde under hele processen, idet kommunen udelukkende har tilkendegivet god vilje til og ønske om at finde en anden løsning. Vi har ikke på noget tidspunkt følt, at vi havde grund til at betvivle dette, siger formand for Varde Messernes bestyrelse, Henrik Bertelsen.

Varde Messerne står tilbage med fornemmelsen af, at Varde Kommune stak af fra de løfter, man blev stillet i udsigt.

- I hvert fald kan det nu konstateeres, at meldingen var klar - efter et nyligt kommunalt budgetseminar - der afsættes ikke en krone til Varde Messerne.

Landbrugsorganisationerne bag og Varde Messernes bestyrelse har herefter endevendt og drøftet diverse muligheder, og er enige om, at udfordringen ”at afholde et dyrskue uden bygninger” simpelthen er for stor. Der er for mange dyr til et éndagsskue – og en sådan løsning ville også kræve mange ressourcer.

- Vi er på én og samme tid både skuffede og meget kede af det … særligt med tanke på de mange dyreudstillere, som trofast og med stort engagement gennem alle år har bakket op omkring skuet, lyder det Henrik Bertelsen.

- Faktisk er mange nok ikke klar over, at vi har haft flere tilmeldte dyr i Varde end ved eksempelvis skuet i Åbenrå.

Også rigtigt mange skoler må nu se langt efter den traditionsrige årlige tur ud til dyrskuepladsen for at se på dyr og få en dejlig oplevelse sammen med de mange frivillige landmænd, der har vist dem rundt og lystigt forklaret om faget.

Hvert år har dyrskuet modtaget ca. 1.500 skolebørn.
 

Dagens Gossip