Efter 15 måneder under jorden: Forældre nægter at overgive dreng

»Vi står på Amager nu, hvor vi er i gang med en forhandling mellem forældrene og forhandlere fra politiet. Vi sender nogle medarbejdere i civilt tøj ud, da vi finder frem til lejligheden, fordi vi ønsker at løse det her stille og roligt, men forældrene er ikke villige til at lave en overlevering af barnet, da vi kommer,« siger James Keiwe, politikommissær og pressetalsmand i Københavns Politi.

Efter forældrene afviste at overlevere drengen, tilkaldte politiet deres forhandlere, der siden 11.15 fredag formiddag har været i lejligheden og forhandle med forældrene i håbet om, at de vil overlevere drengen stille og roligt.

»Vi ønsker, at både mor og far og barnet kommer godt ud af det her, og vi er opmærksomme på, at det, der sker i øjeblikket, heller ikke er sjovt for forældrene,« siger James Keiwe.

Han ved ikke, hvornår forhandlingerne slutter, eller hvornår drengen bliver overleveret til de sociale myndigheder, men han slår fast, at politiet »har al den tid i verden«, som det kræver.

Familien boede oprindeligt i Lolland Kommune, hvor kommunen besluttede at tvangsfjerne drengen. Det fik faderen til i juni 2012 at gå under jorden med sin søn.

DR har de seneste dage sat fokus på drengen, som har været gemt i 15 måneder, og ifølge James Keiwe fra Københavns Politi, har det hjulpet til at finde frem til familiens skjul:

»Vi har løbende undersøgt sagen. Det er klart, at den mediebevågenhed, der har været på sagen de sidste par dage, også har gjort, er vi er kommet nærmere en løsning. Vi havde ikke fundet frem til lejligheden så hurtigt, hvis ikke DR havde bragt billeder derfra,« siger James Keiwe.

Afgørelsen om, at drengen skulle fjernes, har været anket til både Ankestyrelsen, byretten og landsretten, og alle tre steder er afgørelsen blevet stadfæstet. Når drengen bliver overleveret til politiet i lejligheden på Amager, vil han blive givet videre til de sociale myndigheder.

Dagens Gossip