Efter 24 år på flugt: Formodet krigsforbryder fra Bosnien er anholdt i Brasilien

En mand mistænkt for at have begået forbrydelser under krigen i det tidligere Jugoslavien er lørdag blevet anholdt i Brasilien.

Det oplyser de brasilianske myndigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den 47-årige mand, der kommer fra Bosnien-Hercegovina, har været efterlyst siden 1992 mistænkt for at være krigsforbryder.

Brasiliens statsanklagers kontor skriver i en meddelelse, at politiet har anholdt Nikola Ceranic i byen Indaiatuba. Byen ligger cirka 45 kilometer nordvest for São Paulo.

Interpol har tidligere udstedt en såkaldt "rød alarm" på Ceranic, der betyder, at han var eftersøgt over alt i verden.

Ifølge Interpols hjemmeside menes han at stå bag "krigsforbrydelser mod en civil befolkning". Han er ifølge Interpol født i byen Trebinje syd for Sarajevo i Bosnien-Hercegovina, men ellers er der ikke yderligere oplysninger om ham.

Heller ikke de brasilianske myndigheder har givet flere informationer om den anholdte. Det står heller ikke klart, hvor længe han har opholdt sig i Brasilien.

Dog fik Brasiliens højesteret 24. juni en anmodning om udlevering af Ceranic, skriver Reuters. Anmodningen kom fra myndighederne i Bosnien-Hercegovina, og det satte gang i politiets jagt på ham i landet.

Højesteret har endnu ikke taget stilling til, om den 47-årige mand vil blive udleveret. Der er ingen oplysninger om, hvor lang tid det kan tage at nå frem til en beslutning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip