Efter 640 dage er politiet på bar bund i mystisk drabssag

Skrevet af admin

01/08/2016

Mest læste i dag

Fredag 31. oktober 2014 i Lyngby.

Den kommunale hjemmepleje modtager en alarmbesked fra en lejlighed på Boulevarden. Kommunens medarbejdere forsøger at ringe op til nummeret, hvor alarmen kommer fra, men uden held.

Man frygter, at beboeren er faldet, og en hjemmehjælper kører ud til adressen og finder beboeren liggende død i lejlighedens entré.

Dagen efter kan Nordsjællands Politi konstatere, at 71-årige Lone Søndergaard er blevet dræbt af adskillige knivstik i brystet og i halsen.

Der er intet tegn på indbrud, intet tegn på tyveri og intet oplagt motiv til drabet på den pensionerede bibliotekar.

Der går næsten et år, hvor politiet ikke kommer nærmere en opklaring, indtil man i november 2015 anholder en 45-årig mand og sigter ham for drabet.

Manden varetægtsfængsles i et par uger, men sigtelsen droppes, da tekniske undersøgelser og vidneforklaringer ikke kan underbygge, at han er gerningsmanden.

Det er især et negativt resultat af dna-undersøgelser af den 45-åriges tøj og sko, der er årsag til løsladelsen.

Herefter er politiet atter på bar bund, og her snart to år - eller 640 dage - senere er politiet ikke blevet meget klogere på, hvad der ligger bag det mystiske drab, fortæller efterforskningsleder Kenneth Støvhase fra Nordsjællands Politi.

- Vi er ikke kommet nærmere en opklaring, men den efterforskes selvfølgelig stadig i det omfang, det er muligt. Vi er meget afhængige af henvendelser fra borgere, der ved noget.

- Det sker indimellem, at borgere kontakter os i sagen, men det er endnu ikke noget, der har rykket os tættere på en opklaring, lyder det fra Kenneth Støvhase.

Lone Søndergaard boede alene og havde kun ganske lidt familie.

/ritzau/