Efter afsløring af ulovlig konsulent: Nu overvejer flere politikere en anmeldelse

Som Dagens.dk afslørede mandag, havde Køge Kommune ansat en ekstern konsulent til at agere ekspert på anbringelsesområdet, selvom han havde klare økonomiske interesser på området, og flere ansatte og forældre havde kritiseret hans firmas indsats voldsomt. 

Læs også: Kommne ansatte konsulent til at købe ydelser af eget firma

I første omgang har direktøren for børne-unge området i kommunen, Henrik Laybourn, afvist at der skulle være foregået noget ulovligt, men flere politikere kræver nu en tilbundsgående undersøgelse i kommunen omkring ansættelsen, og om de ansattes og forældrenes kritik af firmaet. 

De er ikke tilfredse med forklaringen fra forvaltningens første forklaring i sagen. 

- Jeg vil have en tilbundsgående undersøgelse på tværs af alle forvaltninger, fordi Social Care har været inde over en række ting og fået en række godkendelser, som jeg gerne vil have belyst til fulde. Jeg tror, der er meget mere at komme efter i denne sag, siger Lissie Kirk, der understreger, at hun ikke vil udelukke en anmeldelse til Statsforvaltningen for brud på habilitetslovgivningen. 

Læs også: Kommune ansatte ulovligt konsulent trods gentagne klager og indberetninger over hans firma

- Det her er en meget alvorlig sag af en karakter, som gør, at vi måske skal have en anden instans til at kuglegrave den.

Den samme meddelelse lyder fra Enhedslisten i Køge Kommune, der heller vil udelukke en anmeldelse til Ombudsmanden eller Statsforvaltningen. 

Læs også: Havnebestyrelse klædt på fra top til tå: Brugte skattekroner på at gå i 'Mr Herrehus'

- Vi skal først have alle facts på bordet, men hvis kommunens borgere er dårligere stillede, så kan det være en fordel at få sagen belyst udefra, siger Jette W. Jørgensen fra Enhedslisten i Køge Kommune.

- Jeg er slet ikke tilfreds med udmeldingen fra forvaltningen. Det er simpelthen for tyndt. Jeg mener, at forvaltningen burde have fremlagt det for os politikere i Børneudvalget, hvis der var brug for rådgivning og specificere, om der var brug for økonomisk rådgivning, pædagogisk rådgivning eller hvad, så vi kunne tage stilling til en eventuel konsulent, siger hun. 

Dagens Gossip