Efter aktiesmæk: Investorerne tvivler på græsk comeback

De græske aktier dykkede betragteligt i værdi, da der mandag morgen igen blev åbnet op for handlen på børsen i Athen, som har været lukket i fem uger som et led i regeringens kapitalkontrol.

Efter et indledende fald på cirka 23 procent har kurserne rettet sig en smule op og lå ved middagstid til et fald på 17 procent.

Ikke desto mindre er signalet fra investorerne ret klart, mener Henrik Drusebjerg, der er chefstrateg hos investeringsbanken Carnegie.

- For mig er det et udtryk for, at markedet ikke har købt fortællingen om, at Grækenland er på vej tilbage på sporet med den seneste gældsaftale.

- Samtidig er det her jo ikke bare et politisk spørgsmål. De seneste økonomiske nøgletal, der er offentliggjort, er nede i et niveau, der minder om depressionen, siger han.

Henrik Drusebjerg tror ikke, at det græske aktieindeks endnu har fundet et naturligt leje efter den fem uger lange suspendering.

- Det er jo svært at fastsætte en pris, når man har været lukket ned i en måned. Der vil være en periode, hvor markedet lige skal finde sine ben, og hvor kurserne vil være meget følsomme over for den politiske og økonomiske udvikling, siger han.

I den forbindelse vil den politiske udvikling blive fulgt tæt af investorerne.

- For det første vil markedet holde øje med, hvordan arbejdet med at leve op til kravene i aftalen med kreditorerne udarter sig.

- Og så er der jo den indenrigspolitiske situation, hvor opbakningen til premierminister Tsipras i hans eget parti Syriza ikke er vigende, siger Henrik Drusebjerg.

Selv om græske aktier altså nu er billigere end længe set, har chefstrategen svært ved at anbefale nogen at sætte penge i græske virksomheder.

- Der er ikke meget, der taler for et køb lige nu, konstaterer han tørt.

/ritzau/

Dagens Gossip