Efter bombetrussel: Passagerer kan få penge retur

Selv om DSB ikke har skyld i de omfattende forsinkelser, der søndag eftermiddag ramte togtrafikken mellem landsdelene efter en bombetrussel på Odense Banegård Center, kan det ramme togselskabet på pengepungen.

Afhængigt af hvor meget ens tog har været forsinket, kan togpassagerer nemlig få noget af billetten refunderet som følge af den såkaldte rejsetidsgaranti. Det fortæller DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

- Det er der knivskarpe regler for. Hvis kunder har oplevet mere end en halv times forsinkelse, så kan man få en hel ny billet eller få en del af rejsens pris refunderet, siger han til Ritzau.

Tony Bispeskov slår fast, at rejsetidsgarantien træder i kraft, selv om DSB ikke er skyld i forsinkelserne.

- Vores rejsetidsgaranti træder i kraft i denne her situation. Vi synes, at det er fint for passagerne, at vi har en rejsegaranti, der tager hånd om det, hvis kunderne ikke har fået det produkt, de er blevet stillet i udsigt, siger Tony Bispeskov.

Omkring 8000 togrejsende blev søndag eftermiddag berørt af forsinkelser, men DSB kan ikke sige, hvor stor en regning det vil betyde for togselskabet.

Togstoppet standsede juletrafikken på tværs af landet i omkring fire timer. Det betyder, at togtrafikken vil være berørt resten af søndag.

Mandag er det årets største rejsedag for DSB, og togselskabet vil bruge aftenen og natten på at bringe de forsinkede tog hen til deres rette plads, så DSB forventer at køre rettidigt mandag morgen.

Togstoppet skete, da der klokken 13.34 blev indtelefoneret en besked fra et uregistreret taletidskort om, at en bombe ville sprænge på Odense Banegård Center klokken 15.

Kort før klokken 19 åbnede politiet for togtrafik igen, og kort efter kunne Fyns Politi oplyse, at man har anholdt en 37-årig mand for bombetruslen.

Politiet kan endnu ikke oplyse nærmere om den anholdte eller hans mulige motiv til at komme med bombetruslen.

/ritzau/

Dagens Gossip