Efter busdrama: Cykelhold accepterer stor bøde

Korsika blev til Korsikaos på første etape af Tour de France, da Orica-GreenEdge' holdbus kørte fast på målstregen med rytterne faretruende tæt på opløbsstrækningen.

Det australske hold var kommet for sent til mål, men mente ikke at det var deres skyld, at fejlen skete. Det var Tour-arrangørerne ikke enige i, og de langede en bøde på 2000 schweizerfranc ud til holdet for hele balladen.

Dagen derpå lægger GreenEdge låg på historien.

- Konklusionen er, at vi har fået en bøde for at komme for sent med bussen. Den accepterer vi selvfølgelig. Men det har ikke noget at gøre med at bussen sad fast på målstregen. Bussen var blevet ledt ind på ruten, og man kan ikke bebrejde buschaufføren for at følge de anvisninger, som han fik, siger pressechef på GreenEdge, Brian Nygaard.

De øvrige holdbusser var ankommet op til tre timer før GreenEdge-bussen. Der var ifølge Nygaard forskellige årsager til, at de kom for sent. Buschaufføren kørte på ruten foran rytterne og gjorde, som han fik besked på undervejs.

Den fastklemte bus på målstregen fik en kort overgang arrangørerne til at flytte målstregen til tre kilometer før mål, men da bussen bakkede ud var målstregen igen farbar, og etapen blev afviklet planmæssigt.

Men hele balladen og flere styrt gjorde, at alle ryttere fik samme tid, selvom de dryssede ind med store tidstab.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip