Efter drabssag: Røde partier vil se på forældrelov

Skrevet af admin

30/03/2015

Mest læste i dag

Selv om loven ikke forhindrer en far i at få forældremyndigheden, når han slår mor ihjel, giver en ny sag anledning til politisk drøftelse.

Det mener Socialdemokraternes familieordfører, Julie Skovsby, efter at TV2 har beskrevet, hvordan en far har fået forældremyndighed over to drenge, selv om han har slået deres mor ihjel.

- Vi har løbende politiske drøftelser om forældreansvarsloven. Der vil det være oplagt, at vi i det forum tager sagen op og kigger nærmere på området.

- Vores udgangspunkt er, at det altid skal være barnets tarv, der er i centrum, og hvad der er barnets bedste, siger Julie Skovsby.

Når der er grund til at gå forældreansvarsloven efter i sømmene, er det, fordi reglerne om forældremyndighed i forbindelse med forældredrab findes i lovens paragraf 15.

Der fremgår det, at som udgangspunkt - medmindre afgørende elementer taler imod - skal forældremyndigheden blive hos den overlevende forælder, som i den konkrete sag er drabspersonen.

Men står det til Pernille Skipper, der både er Enhedslistens social- og retsordfører, er der grund til at overveje, om man kan vende udgangspunktet om.

- Sådan at børnene som udgangspunkt ikke går til drabspersonen, medmindre noget afgørende taler for det.

- Det er vigtigt, at vi ikke laver en firkantet lovgivning, som fuldstændig udelukker det, fordi vi altid skal have mulighed for at træffe konkrete afgørelser ud fra konkrete sager, uddyber Pernille Skipper.

Ordføreren fra Enhedslisten har samtidig svært ved at forstå, hvordan det i den konkrete sag kan være det bedste for børnene at være hos en person, som dels ikke er til stede, fordi han vil være i fængsel i flere år, og dels er i stand til at begå et drab.

- Derudover har han også voldt børnene konkret, stor smerte ved at slå deres mor ihjel, konstaterer hun.

Pernille Skipper vil nu bede socialminister Manu Sareen (R) om at redegøre for den konkrete sag over for socialordførerne, og hvad der ligger til grund for afgørelsen.

- Sådan at vi har den bedste baggrund til at diskutere eventuelle lovændringer, siger hun.

/ritzau/