Efter dramatisk styrt: Fuglsang tvivler på nyt eventyr

Efter sit uheldsramte togt på 18. etape har Jakob Fuglsang kørt sig tæt på den prikkede bjergtrøje inden Tour de Frances sidste to bjergetaper fredag og lørdag.

Trods det dramatiske sammenstød med en motorcykel, der kostede en tur i asfalten for den danske Astana-rytter, er der nu kun fire point op til de to førende i bjergkonkurrencen, Romain Bardet (AG2R) og Joaquim Rodriguez (Katusha).

Men Fuglsang tvivler selv på, at han er frisk på endnu et udbrud fredag.

- Jeg kørte mig selv rimelig meget i bund, sagde han efter torsdagens etape, hvor han trods styrtet kom i mål som nummer fem.

- Det var stort set kun adrenalin og indebrændthed, der gjorde, at jeg var i stand til at give den fuld gas på resten af etapen efter sammenstødet, lød det fra danskeren.

Han var på forhånd blevet opfordret til udbrud af Astana-manager Alexandre Vinokourov, der håbede, at Fuglsang enten var stærk nok til at gå efter sejren på egen hånd eller i modsat fald kunne falde tilbage og trække Vincenzo Nibali op ad Col du Glandon.

Der kom en motorcykel i vejen, men ellers lykkedes kasakhstanerens taktik perfekt, og står det til Vinokourov, vil man se noget lignende på de kommende etaper.

- Jakob var stærkt kørende, og vi er klar til at forsøge noget igen.

- Der er to bjergetaper tilbage, og Jakob skal gå efter bjergtrøjen, ligesom Nibali skal forsøge at komme så langt op i klassementet som muligt. Desuden skal vi prøve at vinde en etape, lyder planen fra Vinokourov.

Fredag venter en af Tourens hårdeste etaper, der starter og slutter på stigninger i kategori 1, ligesom feltet på ny skal over barske Col du Glandon - denne gang fra den anden side.

/ritzau/

Dagens Gossip