Efter et helt liv i smerter: Nu er disse 33 cirkusløver fløjet hjem til Afrika igen

33 løver har lagt deres triste tilværelser som vilde attraktioner i cirkusser i Peru og Columbia bag sig, da de i går blev fløjet tilbage til deres hjemland i Sydafrika, hvilket foregik under den største lufttransport af de store katte til dato.

Organisationen Animal Defenders International stod bag den usædvanlige luftbro, der blev kulminationen på en flere år lang kamp for at få myndighederne i de sydamerikanske lande til at forbyde vilde dyr i cirkus, hvor de ofte lever under forfærdelige forhold.

Ni af løverne har optrådt i cirkustelte i Bogota i Columbia, mens de 24 andre er hentet i den peruvianske by Lima, og fælles for dem er destinationen i den sydafrikanske bush.

Læs også: Princes mund blev skåret op: Nu opfordrer Linda alle til at dele hendes oplevelse

- Det bliver meget tilfredsstillende at se løverne være fri i den afrikanske bush, sagde Tom Phillips fra Animal Defenders International til engelske The Guardian, da han inspicerede de bure, der blev brugt til at transportere de store rovdyr i.

Flere af løverne bærer synlige beviser på den tvivlsomme tilværelse i fangenskab – en af dem mangler et øje, mens flere døjer med rådne og ødelagte tandsæt.

Nu ser lykken dog ud til at være vendt for de 33 løver

- Det er første gang, at man transporterer løver fra cirkusser i Sydamerika og hele vejen til Sydafrika. Det er ligesom et eventyr, siger han.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip