Efter Fido-sagen: Landets dyrlæger siger stop

Når hunde på stribe skal aflives som konsekvens af hundeloven, så bliver dyrlægerne gjort til bødler. Det er dem, der skal føre den dræbende nål, som følge af en lov, der ikke tjener sit formål.

Det mener Den Danske Dyrlægeforening.

- Vi har mange medlemmer, der har givet udtryk for, at de ikke finder det særligt rart. En masse hunde er blevet aflivet, og der er jo ikke sket noget positivt fremskridt med bidstatistikken, siger formand for sektionen vedrørende hund, kat og smådyr, Karina Ryborg, til Dagens.dk.

Følg dagens.dk på Facebook - så er du altid opdateret - klik her

Onsdag afgjorde Syd- og Sønderjyllands Politi, at hunden Fido skal aflives. Fido løb hjemmefra og blev optaget af politiet som herreløs. Efterfølgende opstod mistanken om, at Fido er en ulovlig krydsning.

Det er, ifølge loven, ejerens opgave at bevise, at det ikke er tilfældet. Ikke politiets. Derfor må Fido lade livet. Fido-sagen er en af mange, hvor hunde må tages af dage, selvom de i princippet ikke har forvoldt skade.

- Loven giver rigtig mange problemer. Især med den omvendte bevisbyrde. Jeg blev så sent som i går kaldt ud for at vurdere racen på en hund, og det er en meget vanskelig opgave. Vi kan så at sige ikke hjælpe de mennesker. Uden en stamtavle kan bevisbyrden ikke løftes ude i det virkelige liv, og det betyder, at disse hunde må aflives, siger Karina Ryborg.

De Danske Dyrlæger mener, at lovens fokus har været malplaceret fra starten.

- Vi er meget kede af, at der er så meget fokus på hunden og ikke den, der står i den anden ende af snoren. Der er stadig behov for en lov, der kan gå ind og regulere de farlige hunde. Men fokus skal være på ejeren. Der er allerede muligheder i den gældende lov, der kan styrke ejerskabet, som eksempelvis mundkurv og indhegning af grund. Men loven skal til revision, siger Karina Ryborg.

Fidos ejer, Louise Bluhme Sørensen fra Rødding, har ti dage (fra afgørelsen red.) til at anke politiets afgørelse. Sker det, kan Fido ikke aflives, før Rigspolitiet har truffet en endelig afgørelse.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip