Efter flere dødsulykker: Nu indfører brandmænd en vigtig regel på vejene

Tirsdag denne uge døde en brandmand, der var rykket ud til en ulykke på en meget trafikeret vej E6 i Sverige. Ulykken skabte sorg og vrede blandt svenskerne, da det er tredje gang på kort tid, at en brandmand dør i tjeneste.

Ulykken har fået redningskorpset i byen Strängnäs til at skrive et opslag på deres facebookside, hvori de skriver, at de vil indføre strikse sikkerhedsregler fremover:

- Fra og med i dag ændrer vi vores rutiner i forbindelse med trafikulykker. Vi har nu som standardrutine, at vi altid standser al kørsel i vejbanerne omkring ulykkesstedet. Øvrig trafik kan få lov til at passere på et senere tidspunkt, når den øverstbefalende på stedet vurderer, at det er fuldstændigt sikkert, skriver redningschefen på facebook. 

I stedet for eksempelvis at lukke én vejbane af, spærrer mandskabet dermed hele vejen af, så redderne kan arbejde uden at frygte for deres liv.

Al trafik må vente i mellemtiden, betyder den nye beslutning således.

- Totalafspærringen vil også gælde, når operationen er afsluttet, mens vi rydder afspærring og omdirigeringsudstyr væk igen. Dette vil alt sammen medføre kø i langt højere grad end tidligere ved trafikulykker i Strängnäs, hvilket naturligvis er en negativ effekt.

Læs også: Greb ind, da ingen andre gjorde: Nu hylder tusindvis brandmand fra København

- Vi håber dog, at alle trafikanter har en forståelse for, hvorfor vi laver de her afspærringer. Vi ønsker blot, at alle vores medarbejdere når hjem til deres kære, når de har været på arbejde/, skriver redningschefen i opslaget, der har fået over 30.000 likes, og som møder bred opbakning. 

Beslutningen gælder kun for området omkring Strängnäs, der ligger vest for Stockholm, og mens nogle borgere mener, at det er til gene for den øvrige trafik, så mener andre, at ideen burde være et lovkrav, der galdt for hele Sverige.

Hvad mener du om ideen – burde vi indføre totale vejafspærringer ved ulykker og andet arbejde, der foregår langs vejene i Danmark?

Læs også: Disse billeder gør Facebook rødglødende: Brandmænd smider kludene for velgørenhed 

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip