Efter frygtelige sager om vanrøgt: 'Nu skal vi have et dyrepoliti'

Skrevet af Morten Larsen

13/05/2015

Mest læste i dag

Nu skal der indføres et dyrepoliti i Danmark.

Sådan lyder ét af de i alt syv punkter i en ny dyrevelfærdspakke præsenteret af Dansk Folkeparti.

Forslaget kommer efter flere grusomme sager om vanrøgt af dyr – blandt andet sagen fra en landejendom på Sydsjælland, hvor politi og frivillige fra Dyrenes Beskyttelse fandt 90 misrøgede hunde, der gik rundt i deres egen afføring.

Med inspiration fra Holland, hvor der for fire år siden blev indført et dyrepoliti, vil Dansk Folkeparti etablere en lignende model her i landet, hvor en række politifolk efteruddannes på området.

Hos Foreningen for et Dyrepoliti i Danmark er man glade for den politiske udmelding, men de forholder sig alligevel skeptisk:

- Dansk Folkeparti har flere gange forslået et dyrepoliti, men ideen er hver gang blevet skudt ned, siger grundlæggeren af foreningen, Peter Oscar Jainz, til Dagens.dk.

Han mener, at undsigterne til et dyrepoliti stadig er lange.

- I Danmark er vi langt bagefter på det her område. Først for et par måneder siden fik vi et forbud mod dyresex, og politikerne tager ikke området alvorligt, siger Peter Oscar Jainz.

Læs også: Spærrede sin hund inde i et bur og druknede den: Nu ryger han i fængsel

Dansk Folkeparti ønsker at finansiere dyrepolitiet ved blandt andet at sænke beløbet for udviklingsbistanden til en række u-lande, og samtidig ønsker partiet en højere straf for dyremishandling.
Flere af vores nabolande har allerede indført dyrepoliti i forskellige former, og de udenlandske inspirationskilder er flere hos Foreningen for et Dyrepoliti i Danmark.

- Vi skal have et særskilt dyrepoliti, hvilket de blandt andet har i Storbritannien og USA, hvor dedikerede folk ved, hvad de laver, og som ikke bliver kaldt ud til andre former for politiopgaver, siger  Peter Oscar Jainz. 

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler: