Efter grænsekontrol: Øresundsbroen forbereder sig på trængsel

Øresundsbroen forventer ikke voldsom aktivitet, selv om Sverige klokken 12 torsdag har indført grænsekontrol.

- Hvor omfattende kontrollen bliver, ved vi ikke. Lige nu er der stille. Vi har forstærket med ekstra personale, så det bliver så smidigt som muligt for vores kunder, og vi har et godt samarbejde med politiet siger Sanna Holmqvist, pressechef for Øresundsbroen.

Hun forventer ikke, at der bliver voldsomme kødannelser som følge af, at den svenske regering torsdag klokken 12 indførte grænsekontrol.

- Der kommer politi, og der kan blive trængsel og kø, men det håber vi ikke. Politiet har sagt, man skal have ID med sig, siger hun til Ritzau.

En tolder, der ønsker at være anonym, fortæller til Ritzau, at man ikke forventer den store aktivitet ved grænseovergangen torsdag.

Sverige meddelte onsdag aften, at myndighederne indfører midlertidig grænsekontrol for at tage bedre hånd om det store antal flygtninge, landet modtager i disse måneder.

Beslutningen blev præsenteret af Sveriges indenrigsminister, Anders Ygeman (S), sammen med Migrationsverket, der svarer til Udlændingestyrelsen i Danmark.

Sveriges grænsekontrol skulle i første omgang have varet i ti dage, men allerede torsdag morgen er der forlydender om, at svenskerne vil forlænge kontrollen med deres grænser.

Grænsekontrollen vil blandt andet omfatte både Øresundsbroen og færgetrafikken til Sverige fra Danmark og Tyskland.

Passagerer skal medbringe identifikation, hvis de skal til Sverige, hvad enten de rejser med tog, bus, bil eller færge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip