Efter hestekødsskandalen: Nu dropper de fastfood

Sagen med frossen lasagne lavet med hestekød i stedet for oksekød har fået flere briter til at rynke på næsen ved tanken om at sætte tænderne i en færdigret til aftensmad.

Ifølge en meningsmåling har næsten en tredjedel af den voksne befolkning valgt at droppe færdigretterne, siden en lasagne fra den svenskejede virksomhed Findus viste sig at indeholde op mod 100 procent hest.

Syv procent har valgt at stoppe helt med at spise kød, viser målingen fra aviserne Sunday Mirror og The Independent.

Samtidig mener over halvdelen af de godt 2000 adspurgte briter, at Storbritannien skal forbyde al import af kød, indtil myndighederne er helt sikre på, hvilken slags kød der bliver hentet ind i landet.

De britiske fødevaremyndigheder har testet en række kødprodukter, og i 29 ud af godt 2500 produkter blev der fundet mere end en procent hestekød, lød dommen fredag.

Indtil videre er der foruden Storbritannien fundet hestekød i oksekødsprodukter i Irland, Frankrig, Schweiz, Sverige, Tyskland, Danmark, Rusland og Norge.

Den franske virksomhed Spanghero beskyldes for bevidst at have solgt 750 ton hestekød som oksekød over de seneste seks måneder.

Spanghero har ifølge franske efterforskere produceret 4,5 millioner færdigretter med falsk varedeklaration, som skal være leveret til mindst 28 firmaer i 13 europæiske lande.

Et EU-embedsmandsudvalg med ansvaret for fødevaresikkerhed har besluttet, at der skal gennemføres mindst 2250 ekstra dna-tests af forskellige produkter på tværs af EU. Derudover skal der tages én test for medicinrester for hver 50 ton kød.

Fødevarestyrelsen herhjemme har sat en undersøgelse i gang af madvarer i de danske supermarkeders frysediske.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip