Efter IT-rod: Skat forlænger selvangivelses-frist

Skat forlænger nu virksomhedernes frist for at indberette deres selvangivelse, og dermed også fristen for at indberette selskabsskat, efter store IT-problemer kort før deadline tirsdag:

- Der er nogle selskaber, der har haft problemer med at indberette deres selvangivelser på grund af periodevis ustabil drift på Skats TastSelv-løsninger til selskaber.

- Derfor har vi nu valgt at forlænge fristen for indberetning til og med søndag 6. september 2015, skriver Richard Hanlov, underdirektør i SKAT, til Ritzau.

Der har i længere tid været problemer med Skats IT-systemer, hvor revisorer har indberettet alt fra login-problemer til konstante fejlmeldinger og meldinger om, at systemerne er nede.

Derfor forespurgte brancheorganisationen Danske Revisorer (FSR) allerede i sidste uge Skat om fristudsættelse for virksomhederne.

Det har Skat hidtil afvist, hvilket ville have betydet, at selskaberne fra tirsdag ville få bøder for manglende indberetninger. Men nu har Skat skiftet mening:

- Den ustabile drift anses for en særlig omstændighed, skriver Skat.

Skat oplyser samtidig, at selvangivelser, der indgives fra 1. til 6. september, bliver anset som en samtidig ansøgning om fritagelse for skattetillæg.

- Selskaberne skal således ikke foretage sig noget, idet en sådan ansøgning imødekommes uden videre, skriver Skat.

For selskaber der afleverer selvangivelsen efter 1. september 2015, vil skattetillægget blive beregnet fra 7. september 2015, oplyser Skat.

Foruden selskabsselvangivelsen skal virksomhederne også indberette blandt andet moms og underskud i disse dage, hvilket har givet ekstra pres på Skats systemer op mod deadline.

I alt 225.000 selskaber havde oprindeligt deadline tirsdag for at aflevere deres selvangivelse.

/ritzau/

Dagens Gossip