Efter kampagne: 30.000 flere betaler licens

Der er kommet næsten 30.000 flere licensbetalere, efter at DR i en kampagne har skrevet breve til husstande, virksomheder, foreninger og offentlige institutioner og spurgt dem, om det kan passe, at de ikke har licenspligtige apparater.

 

I første omgang fik omkring 60.000 virksomheder og offentlige institutioner et brev, og det gav 13.000 nye licensbetalere.

- Vi er godt tilfredse med resultatet. Det er fire år siden, at vi sidst gennemførte en stor erhvervslicenskampagne, og resultatet denne gang viser, at der er noget at komme efter. Noget af forklaringen skal nok findes i, at der hele tiden kommer nye virksomheder til, og vi vil næppe vente fire år, før vi kører en erhvervslicenskampagne igen, siger Lotte Boas, der er kampagneleder hos DR Licens

Derudover har DR i løbet af september og oktober taget kontakt til op imod 190.000 private husstande, der ikke betaler licens. Det gav 16.000 nye licensbetalere.

- Det er lidt blevet en tradition, at vi sender licensbreve ud kort tid efter studiestart, fordi mange da er flyttet hjemmefra, og måske ikke lige har fået sig tilmeldt licensen. Denne gang har vi fået omkring 16.000 nye tilmeldinger, efter vi har kørt kampagnen, mens nogle hundrede har understreget over for os, at de ikke har licenspligtige apparater, siger Lotte Boas.

 

Husstandslicensen er i år på 2300 kroner, og det typiske billede af en sortseer i dagens Danmark er ifølge DR en ung mand, der er single og bor i storbyen. Op imod halvdelen af alle, der ikke betaler licens, er under 30 år.

Dagens Gossip