Efter kritik af bosted: Nu er hjælpen på vej til forladte beboere

Dagens.dk kunne i sidste uge afsløre, hvordan voldelige episoder og problemer med enkelte af beboerne er årsag til, at de ansatte af 'sikkerhedsmæssige årsager' ikke færdes i døgntilbuddet fra klokken tre om eftermiddagen og frem til næste morgen.

- Ledelsen mener, at her er for farligt for personalet at være, men hvad med vores sikkerhed, lyder det spørgende fra 21-årige Anna Sandholdt Johansen, der i halvandet år har boet på det kommunale bo- og døgntilbud.

Læs også: Psykisk syge efterlades alene på bosted: Personalet tør ikke være der efter klokken 15.00

Fra Christiansborg lød meldingen, at det er kommunernes ansvar at sikre trygge rammer på landets bosteder.

- Det er selvfølgelig ikke i orden, hvis medarbejdere af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan være på arbejde på et botilbud i aften- og nattetimerne, eller hvis beboerne føler sig utrygge i deres hjem, siger Karen Ellemann til Dagens.dk.

Læs også: Socialminister om utrygge bosteder uden personale: 'Det er selvfølgelig ikke i orden'

Nu åbner Slagelse Kommune for, at de beboere, som er utrygge og ikke tør bo på Ungekollegiet på Århusvej, kan få tilbudt en anden bolig.

-De, som føler sig utrygge og gerne vil væk, bliver tilbudt en ny bolig, siger Thomas Knudsen, der er handicap og psykiatrichef i Slagelse Kommune, til Dagens.dk.

Han forklarer, at kommunen er ved at se nærmere på bemandingen og muligheder for efteruddannelse af personalet.

- Vi kigger naturligvis på, om bemandingen er tilstrækkelig og om der skal flere på vagt, siger Thomas Knudsen.

Det kommunale tilbud om, at man kan få en ny bolig, hvis man som beboer er utryg over at være på Århusvej, falder i god jord hos Anna Sandholdt Johansen.

- Det tilbud tager jeg imod med det samme, siger hun og forklarer, at hun håber at flytte sammen med sin kæreste, når Slagelse Kommune har en ny bolig klar til dem.  

Det socialpsykiatriske bosted Ungekollegiet består af 12 etværelseslejligheder og er forbeholdt borgere med psykiske lidelser i aldersgruppen 18 til 35 år.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

Dagens Gossip