Efter kritik af populært legetøj: Nu fjernes Sophie Giraf fra hylderne

Det franske bidelegetøj Sophie Giraf, som i en årrække har været aldeles populært til småbørn herhjemme, tages nu af hylderne hos BabySam, der er Danmarks største leverandør af babytøj- og udstyr.

Der sker, efter at Dagens.dk fredag kunne fortæller, hvordan der i flere tilfælde er fundet mug i det populære babylegetøj.

I et opslag på Facebook skriver BabySam selv, at man efter flere kritiske ryster på Facebook nu har valgt at tage giraffen ud af butikkens salg, indtil man har modtaget yderligere uddybende svar fra producenten Vulli.

BabySam meddeler derfor, at følgende produkter af naturgummi med ventil er blevet fjernet fra kædens butikker:

Sofie La Girafe 18 cm (vare nr. 266031)

So Pure sampak (vare nr. 274531)

Sofie la Girafe + plysgiraf i gavepose (vare nr. 266036)

So Pure Trio (vare nr. 278084)

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Facebook/BabySam

Har du købt en af ovenstående varer inden for de seneste seks måneder, og er du usikker på, om din giraf er ok, så skriver BabySam i sit facebookopslag, at du kan få varen byttet pr. kulance i alle BabySam-butikker.

Efter kritikken af de populære Sophie Giraf-produkter videregiver BabySam også en besked fra sin leverandør, Precious Toy, der forklarer, at ændringer i produktets struktur kan opstå, hvis det bliver udsat for høje temperaturer, steriliseres eller på anden vis kommer i kontakt med væske, som kan trænge igennem ventilen, samt opbevares i et fugtigt miljø eller udsættes for direkte sollys.

Ydermere anbefales det, at man ikke steriliserer, koger eller udsætter sine Sophie Giraf-produkter for direkte varme, men at man i stedet altid rengør med en fugtig klud, og samtidig holder for ventilen. Dette vil ifølge Precious Toy forlænge holdbarheden af produktet væsentligt.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip