Efter masseoptøjer: Unge udlændinge advares mod at gå ud i Stockholm

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Efter optøjerne i den svenske hovedstad, Stockholm, fredag aften advarer de sociale myndigheder i byen unge udlændinge om, at de ikke bør bevæge sig ud på byens gader alene.

Afdelingschef i Stockholms socialforvaltning Alexandra Göransson siger til avisen Expressen, at det er trist, at myndighederne må udsende sådan en advarsel.

- Men det er meget vigtigt, at vi i første omgang tænker på de unges tryghed, siger afdelingschefen.

Omkring 100 hætteklædte mænd samlede sig fredag aften i Stockholm og begyndte at angribe unge udlændinge.

Tilsyneladende var de ude efter op imod 300 unge udlændinge, der opholder sig i Stockholms centrum og forsøger at undgå myndighederne.

Avisen Svenska Dagbladet har skrevet, at der er tale om unge i alderen fra 15 til 20 år, der ernærer sig ved kriminalitet. De kommer overvejende fra Marokko og Afghanistan.

Lørdag var der en demonstration i Stockholm vendt mod udlændinge, og der var også en moddemonstration. Expressen skriver, at moddemonstrationen to gange blev angrebet.

Videre skriver avisen, at lederne af 16 hjem i hovedstadsområdet for udenlandske unge, der er kommet til Sverige alene, nu er blevet bedt om at opfordre de unge til at holde sig inde fredag og lørdag aften.

/ritzau/