Efter milliard-forbrug: Monaco vil sælge Poulsen

Den danske midtbanespiller Jakob Poulsen er samtidig havnet i store problemer, i takt med at den franske klub bliver ved med at hente stjernenavne ind som konkurrenter.

Monaco er netop rykket op i den bedste franske række, Ligue 1, og nu vil klubben allerede kæmpe med om mesterskabet. Det kan man udelukkende, fordi man har den russiske Dmitry Rybolovlev som ejer.

Og foreløbig har Monaco brugt en milliard kroner på forstærkninger med tre kæmpe profiler. Først betalte man 525 mio. kr. for FC Portos superduo James Rodriguez og Joao Moutinho, og fredag bød klubben så velkommen til Falcao, der skifter fra Atlético Madrid i en transfer til en værdi af 450 mio. kr.

Den colombianske angriber sikrer sig en vild årsløn på 111 mio. kr. i skatteparadiset Monaco, og det menes at være den største årsag til, at han valgte Monaco frem for en række af Europas giganter. Man har desuden sikret sig Real Madrids Ricardo Carvalho på en fri transfer.

Men Monacos vilde satsninger kan få konsekvenser for Jakob Poulsen, der skiftede på en treårig kontrakt til Monaco i sidste sæson.

Den franske avis L’Equipe skriver, at Monaco skal skille sig af med en række spillere for at frigøre plads til flere nye spillere i budgettet, og her er Jakob Poulsen iblandt. Blandt andet fordi Monaco-træner Claudio Ranieri siden januar slet ikke har brugt Jakob Poulsen på holdet.

Det har ikke gjort situationen bedre, at både James Rodriguez og Moutinho kan spille central midtbane, men i Poulsen-lejren er der ikke behov for at råbe alt for meget op.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at vi forholder os til, at Jakob har to år tilbage af sin kontrakt, siger Poulsens agent Ivan Marko Benes, der var med til at forhandle skiftet fra FCM til Monaco på plads sidste sommer.

Monaco ønsker ikke at udtale sig om Jakob Poulsen, men i en mail til sporten.dk skriver sportsdirektør Vadim Vasilyev i en generel kommentar:

- Vi er i øjeblikket inde i en fase, hvor vi kigger på truppen og vurderer både, hvor vi skal forstærkes, og hvilke spillere som vi ikke har behov for i vores ambitiøse proces for at være en del af den franske top i de kommende sæsoner.

Det helt store samtaleemne i international fodbold er imidlertid Monacos økonomiske muskler i forhold til at snyde klubber som Manchester City, Chelsea og Real Madrid i kampen om Falcao.

- Han bliver en af de afgørende forskelle på, om vores sportslige projekt lykkedes. Vi vil vinde mesterskabet og pokalturneringen allerede i den nye sæson, og med Falcao bliver drømmen mulig, sagde Monacos russiske ejer

 

Dagens Gossip