Efter mordanklager: Derfor døde B. B. King

Retsmedicinere har ikke fundet beviser for, at den legendariske bluesmusiker B. B. King skulle være blevet forgiftet, da han blev fundet død den 14. maj i år, 89 år gammel.

To af Kings børn, døtrene Karen Williams og Patty King, har nemlig påstået, at deres far skulle være blevet forgiftet af sine nærmeste medarbejdere, en forretningsmanager og en personlig assistent, og derfor blev der igangsat en omfattende obduktion af blueslegenden.

De retsmedicinske undersøgelser har vist, at King døde efter en kombination af sin Alzheimers-sygdom og en række fysiske sygdomme som hjertesvigt og diabetes-relaterede følgesygdomme.

Det fastslår retsmediciner John Fuderberg over for nyhedsbureauet AP og understreger samtidig, at sagen bliver lukket.

Døtrenes advokat, Larissa Drohobyczer, har endnu ikke kommenteret på obduktionens resultater, mens Kings bobestyrer, Brent Bryson, er glad for frifindelsen, men kalder mordbeskyldningerne for "ærekrænkende":

- Forhåbentligt kan vi nu fokusere på Kings musikalske værker, og han kan endelig hvile i fred, tilføjer han.

B. B. King, der i 2011 blev rangeret som verdens sjettebedste guitarist af musikmagasinet Rolling Stones Magazine, menes at efterlade sig et tocifret millionbeløb i dollars.

Han blev optaget i "Rock and Roll Hall of Fame" i 1987, og efter sin død blev han hyldet af selveste præsident Barack Obama.

- B.B. er måske nok taget af sted, men hans "thrill" vil være hos os for evigt. Og der kommer til at være dødgod blues i himlen i aften, skrev Obama i et brev med henvisning til et af Kings største hit "The Thrill is Gone" fra 1970.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip