Efter Paris-bombe: DBU skærper kontrol til svenskerbrag

Angrebene i Paris i fredags får Dansk Boldspil-Union (DBU) til at øge sikkerheden til playoffkampen tirsdag i Telia Parken mod Sverige.

Det fortæller DBU's kommunikationsdirektør, Jakob Høyer.

- Vi har altid fokus på sikkerheden til kampene i Parken, men vi har valgt at øge sikkerhedsforanstaltningerne ved alle indgange til stadion i lyset af weekendens tragiske hændelser i den franske hovedstad, siger han til DBU's hjemmeside.

Det kan komme til at ramme fansene, som skal ind til kampen.

- Det øgede sikkerhedsniveau kan forventes at resultere i længere ventetid ved indgangene til Parken, så derfor opfordrer vi alle fans til at møde op i god tid for at sikre den bedste fodboldoplevelse for alle, lyder det fra Jakob Høyer.

Et af angrebene i Paris skete ved det franske nationalstadion, Stade de France, hvor Tyskland var på besøg til en testkamp.

Men det kunne være gået meget værre, end det egentlig gjorde ved stadion.

Manden med selvmordsbomben havde købt billet til kampen, men hans vest med sprængstof blev opdaget af vagterne ved indgangen, hvorfor han blev nægtet adgang til stadion.

Det betød, at han måtte detonere bomben uden for stadion i stedet for inde blandt de mange tusinde tilskuere, som var til kampen.

Fransk politi har bekræftet, at gerningsmandens plan var at sprænge bomben inde på stadion.

/ritzau/

Dagens Gossip