Efter skolekonflikt: Mange elever får ikke ekstra timer

Langtfra alle danske skoleelever får i år ekstra timer for at indhente den undervisning, som de gik glip af under forårets fire uger lange skolekonflikt.

I en rundspørge, som Jyllands-Posten har foretaget, svarer kun ni af 65 borgmestre, at de penge, som kommunen sparede under konflikten, udløser flere timer på alle klassetrin i år.

I 26 kommuner får nogle elever ekstra timer, mens der i 18 kommuner slet ikke vil blive undervist ekstra i år. Tre kommuner vil ikke føre de sparede penge tilbage til folkeskolen, mens fire kommuner endnu ikke ved, hvad der sker med pengene.

Landets folkeskoler var stort set lukkede i 20 skoledage i foråret, fordi Lærernes Centralorganisation og kommunernes forening, KL, ikke kunne blive enige om en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

I løbet af de uger sparede kommunerne i alt cirka én milliard kroner på lukningen, skriver Jyllands-Posten.

Konflikten mellem lærere og kommuner kostede godt to millioner tabte undervisningstimer, og knap 567.000 elever i folkeskolen og 102.000 elever i friskoler og private grundskoler var berørt af lockouten.

Lockouten trådte i kraft 1. april og kunne mærkes for elever, forældre og lærere 2. april, da påskeferien sluttede.

Et flertal i Folketinget for et regeringsindgreb 26. april bragte konflikten til ophør, og 29. april mødte lærere og elever til undervisning på landets skoler.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip