Efter skoleskyderi: Oscar-vinder tager affære

Den seneste tids skoleskyderier i USA har igen sat stort fokus på våbenbesiddelse, og det har fået den Oscar-vindende skuespillerinde Julianne Moore op af stolen.

Sammen med en lang række Hollywood-kolleger lancerede den 54-årige skuespillerinde tirsdag en kampagne under navnet "Everytown Creative Council", som skal sætte fokus på våbensikkerheden og dermed sætte en stopper for skudepisoderne.

- Nu er det nok. Det her er den ene sag, hvor jeg bliver nødt til at sige noget. Det er mit ansvar som forælder, udtaler Julianne Moore til magasinet People.

Kampagnen sætter fokus på behovet for øget baggrundstjek af folk, der vil købe våben, våbentilladelser, sikker opbevaring af våben og kæmper for at holde våben ude af hænderne på farlige folk, siger hun til MRC Culture.

- 92 procent af befolkningen i USA går ind for baggrundstjek ligesom mig, så jeg føler ikke, jeg er i undertal. Jeg føler helt klart, at jeg deler holdning med størstedelen af befolkningen, siger Julianne Moore.

Kampagnen er støttet af en lang række af Hollywoods største stjerner blandt andre Michael J. Fox, Steve Carell, Ellen DeGeneres, Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst, Yoko Ono, Reese Witherspoon og Amy Schumer.

- Når man skal have bil, skal man tage kørekort, bruge sikkerhedssele og have airbags. Bilindustrien var fuldstændig ureguleret til at begynde med. Jeg mener, at noget lignende og fornuftigt bør gøres med våbenindustrien, siger Julianne Moore til People.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip